senast uppdaterad 171027/Raija Eloranta

Hej nu har vi fått tid och datum för julpyssel!

Det blir söndag 19 nov. kl. 12-16 i Vittinge församlingshem.

Alla välkomna med hela familjen  med barn och barnbarn!

Hej alla trädgårdsvänner!

Idag har jag uppdaterat sidan Bilder från senaste medlemsaktivitet.

Det är bilder från våra sista Mingelkvällar i augusti och september.

Tyvärr behärskar jag inte riktigt tekniken men bilderna finns där så välkommen att titta.

/Gerd

Tips från en medlem!

Titta på denna länk det är en artikel i LAND som tipsar om hur man kan samla fröer!

Många fröer kan sås redan på hösten för fägring och skörd nästa år.

Fröbiblioteket  öppet   i Heby biblioteket i deras nya fina lokaler!

Ni som lånade fröer under våren/sommaren 2016  glöm inte att lämna nu fröer  till Biblioteket!

Hoppas att ni samlade in nya och även gamla blomsorter som vi alla kan få glädje av i sommar i våra trädgårdar.

Vi välkomnar alla sorters fröer: grönsaker, sommarblommor och perenner, och mottar gärna även andra än de sorter du ursprungligen lånat. Plocka fröer och lägg i kuvert eller melittafilter, med sort och datum antecknat på. Förslut.

Hjälp oss att hålla fröbiblioteket levande och spännande!

En ny artikel  finns under fliken Artiklar i media!:

Gratis redskapsutlåning till våra medlemmar:

Gallervält, fröspridare, trycksprutor, saxar, såg med långt skaft till beskärning

Hans Calén . Brunkullsv. 91, är redskapsförvaltare och kan kontaktas på tel. 070-356 04 12 eller 0224- 604 12

Sala Trädgårdsförening bjuder oss på deras aktiviteter.

Se på deras hemsida: http://salatradgardsforening.blogspot.com

Jord till salu!

Sävne Torv annonserade om jord att förbättra gräsmattan med, men har kanske även annan blandning.

En granne till oss hämtade och det var väldigt fin jord med sand inblandat.

250 kr för en släpkärra som rymmer 700 kg. Ring och kolla med dem. hälsningar Gerd

Sävne Torv AB tel. 0224 35082

www.savne-torv.se

MORGONGÅVA HEBY TRÄDGÅRDSFÖRENING 1926 - 2016

Vi har firat att föreningen har varit aktiv i 90 år!

Föreningens syfte är att utbyta erfarenheter och ge inspiration i trädgårds- och odlings arbete.

Morgongåva Trädgårdsförening bildades 1926 och 2009 anslöt sig Heby Trädgårdsförening till oss och den sammanslagna föreningen fick namnet Morgongåva Heby Trädgårdsförening. Antalet medlemmar är idag 135, vi har 19 hedersmedlemmar. Hedersmedlem är medlem som har varit medlem i föreningen 40 år och är befriad att betala medlemsavgiften Vi hoppas att du kan få även dina vänner att bli medlemmar i vår förening. Ni får gärna komma med önskemål och tips vad vi kan göra för er.  Vi önskar alla välkomna till föreningen.

Vill du bli medlem:

Kontakta ordförande Raija Eloranta på telefon 070 73 43 296 eller sätt in medlemsavgiften 100 kronor/familj  för år 2017postgironummer: 1240990-0. Glöm inte ange namn och adress samt telefonnummer på inbetalningskortet.

Vi vill helst sända information via e-post så ange även din e-post adress .Detta för att spara pengar till andra aktiviteter !

Raija Eloranta

tel. 070 73 43 296

raija.eloranta@tele2.se el raija.k.eloranta@gmail.com

Fröbiblioteket finns bredvid kaffeautomaten !!

Låna frön från i   Biblioteket

i Heby