senast uppdaterad 180920 //Gerd Carlsson

INBJUDAN Söndag 30 sept. kl. 16.00 Mingel med grillning
hos Raija Eloranta Bälgvägen 3 i Morgongåva

Anmäl senast 28 sept. att du kommer.

sms eller tel. till 070 583 8514

Ta med det Du vill grilla, tillbehör ordnar föreningen. VÄLKOMMEN!

HALLÅ om någon läser idag och vill åka med så finns 2 platser kvar på resan till Äppelgården lördag 25 aug.

Dax för nästa aktivitet:Lördag 18 aug.  besök hos Angie i Runhällen med Radhuset annorlunda en trädgård med inriktningen att kunna bli självförsörjande. Vi samåker från centrumhuset i Morgongåva kl. 16.30 ta med egen fika

Har du anmält  att du vill följa med på bussresan, om inte  gör det till Gerd Karlsson. Om du har redan anmält genom att lämna meddelanden i min telefon så gör om anmälan till Gerd. Jag har tappat bort min telefon och kommer inte åt meddelanden i den. Ledsen för besväret! / Raija utan telefon tills vidare men jag har epost adress: raija.k.eloranta@gmail.com, Nu har jag telefon igen

070 73 43296, ingen fast telefoni!

Nu är det dax att anmäla er till Gerd tel. 0224-61037  senast den 18 aug!

Medlemsresa/bussresa  den 25 augusti  till Äppelgården i Vingåker  inkl. guidad rundtur.

Vi gör ett fikastopp och besöker en Öppen Trädgård hos Anders och Ann Christine Falk (Tusen Trädgårdar) i Kvicksund Ta med egen fika!

Upphämtningstider Pizzerian Vittinge Kl.08.00, Morgongåva Busstation kl. 08.10,

Heby värdshus kl.08.15 och Sala Lidl kl.08.25

Avgift för bussresan samt guiden 120 kronor för medlemmar 200 kronor för övriga. 49 platser i bussen, så boka snabbt!!

Sommar värmen är här!

Blomsterurnorna vid stationen torkar snabbt i värmen. Ta till vana att ha ett par dunkar vatten i bilen  och vattna blommorna i urnorna. Jag är borta  ca halva veckor (I Stockhom) så  det finns risk att blommorna dör om de inte vattnas. Vi hjälps väl åt :-D / Raija

Dax att börja spara fröer och lämna till biblioteket, skriv på påsen årtal och vilka fröer  du har i påsen. Viktigt med årtal så att vi inte har em massa gamla fröer som inte gror när man så dem./ Raija

Fröbiblioteket  finns numera  i Heby  Morgongåva och i Vittinge biblioteket

Hoppas att ni samlade in nya och även gamla blomsorter som vi alla kan få glädje av i sommar i våra trädgårdar. Även frön till grönsaker är efterfrågade!

Vi välkomnar alla sorters fröer: grönsaker, sommarblommor och perenner, och mottar gärna även andra än de sorter du ursprungligen lånat. Plocka fröer och lägg i kuvert eller melittafilter, med sort och datum antecknat på. Förslut.

Hjälp oss att hålla fröbiblioteket levande och spännande!

Erbjudande i Morgongåva finns 40 kvadratmeter yta i trädgård, att odla i marken eller att ställa upp pallkragar där och odla i dessa.

Kontakta Eva tel. 070 774 1902 för mer information

Titta och klicka på  under intresanta länkar; Så får du fler vårlökar i Trädgården!

Fröbiblioteket  öppet   i Heby  Morgongåva och i Vittinge biblioteket

Glöm inte att lämna nu fröer  till Biblioteket! Många  vill låna!!

Hjälp oss att hålla fröbiblioteket levande och spännande!

Nyöppnad blomsteraffär i Morgongåva.

Hon ordnar även kurser nu på våren.

Titta in och se om det är något du är intresserad av!
Den finns i  samma lokal som den förra blomsterhandeln.

Vi tar gärna emot tips på aktiviteter eller lägg upp förslagen här i vår Gästbok eller via kontakta oss

eller skriv på  vår Facebook sida

Tips: Gå gärna in på Sala Trädgårdsföreningens sida. De har redan klart sitt program för 2018.

Månda intresanta program som även vi är välkomna att delta.

Se på deras hemsida: http://salatradgardsforening.blogspot.com

En ny artikel  finns under fliken Artiklar i media!:

Angie Tegehalls föreläsning finns att läsa i Upplands Nyheter, klicka på länken

Gratis redskapsutlåning till våra medlemmar:

Gallervält, fröspridare, trycksprutor, saxar, såg med långt skaft till beskärning

Hans Calén . Brunkullsv. 91, är redskapsförvaltare och kan kontaktas på tel. 070-356 04 12 eller 0224- 604 12

Jord till salu!

Sävne Torv annonserade om jord att förbättra gräsmattan med, men har kanske även annan blandning.

En granne till oss hämtade och det var väldigt fin jord med sand inblandat.

250 kr för en släpkärra som rymmer 700 kg. Ring och kolla med dem. hälsningar Gerd

Sävne Torv AB tel. 0224 35082

www.savne-torv.se

MORGONGÅVA HEBY TRÄDGÅRDSFÖRENING 1926 - 2016

Vi har firat att föreningen har varit aktiv i 90 år!

Föreningens syfte är att utbyta erfarenheter och ge inspiration i trädgårds- och odlings arbete.

Morgongåva Trädgårdsförening bildades 1926 och 2009 anslöt sig Heby Trädgårdsförening till oss och den sammanslagna föreningen fick namnet Morgongåva Heby Trädgårdsförening. Antalet medlemmar är idag 135, vi har 19 hedersmedlemmar. Hedersmedlem är medlem som har varit medlem i föreningen 40 år och är befriad att betala medlemsavgiften Vi hoppas att du kan få även dina vänner att bli medlemmar i vår förening. Ni får gärna komma med önskemål och tips vad vi kan göra för er.  Vi önskar alla välkomna till föreningen.

Vill du bli medlem:

Kontakta ordförande Raija Eloranta på telefon 070 73 43 296 eller sätt in medlemsavgiften 100 kronor/familj  för år 2017postgironummer: 1240990-0. Glöm inte ange namn och adress samt telefonnummer på inbetalningskortet.

Från 2018 kommer vi sänd information via e-post så ange även din e-post adress .

Har du inte e-post så går det bra att hämta information från biblioteket eller ringa  till orrdföranden eller sekreteraren så vi sänder den till er.

Raija Eloranta

tel. 070 73 43 296

raija.eloranta@tele2.se eller  raija.k.eloranta@gmail.com

Fröbiblioteket finns bredvid kaffeautomaten !!

Låna frön från i   Biblioteket

i Heby