Infobrevet för våren  delades ut till medlemmar i Valborg

och hösten infobrev delades ut i augusti.

Platbytardagen den 9 maj tillsammans med Morgongåva biblioteket. Vi bytte plantor med varandra samt sålde plantor till dem  som inte hade något att byta med. Vi  hade ca 25 besökare.

Biblioteket bjöd kaffe och vinerbröd och Trädgårdsföreningen  visade bildspel från föreningens tidigare aktiviteter samt naturbilder som ordförande hade tagit på sina resor både hemma i Sverige bla från Gotska Sandön samt från Nya Zeeland, Madeira, Teneriffa, Madeira mm.

Vårens inköpsresa gick till Funbo Plantskola  i Uppsala den 28 maj  klockan 18 30

Plantskolan var öppen endast för oss denna kväll.m  Dagen till ära hade nog hela himmelen öppnat sig och regnet bara öste ner när vi kom fram till Funbo.

Vi samlades i växthusen och fick en genomgång av plantskolans historia samt bla. lite tips om sommarblommor mm. Därefter tog vi och fikade , föreningen bjöd på fika, vi sålde/köpte lotter och Funbo plantskolan hade sänkt vinster till oss.

Nu hade regnet upphört och vi kunde ta oss ut till perenna blommor och börja göra våra inköp för att kompletera trädgården hemma.

Köplusten var ingen fel på , nöjda vände vi oss hem igen. Vissa körde lite fel och hamnade lite för lång norrut och fick en härlig resa hem genom småvägarna i Uppland!

Vi fick  10 % rabatt på våra  inköp  på   Funbo

och  en guidad rundtur där Inger berättar om nyheter, E-plantor mm

Fest i Heby veckan har startat i år den 27 juni.

Morgongåva Heby Trädgårdsföening bidrog med en öppen trädgård.

Familjen Eisler hade  öppnat sin underbar trädgård för besökare under eftermiddagen  lördagen den 27 juni.

En jämn ström av besökare kom under dagen och fick njuta av både blomsterprakten samt kaffe med hembakta bullar och tigerkaka!

Tack till familjen Eisler!

Blommorna till urnorna vid stationen har kommit igen som vanligt. Blommorna planteras av Heby Kommun och skötsel och bevattning under sommaren sköts av ordföranden i Trädgårdsföreningen.