Morgongåva Heby Trädgårdsförening

Kort resumé om genomförda aktiviteter

Dubbel klicka på bilden så ser du den i större format!

Tidigare aktiviteter finns på sidan 2 - 7.

En exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig. Klicka på "X-knappen" för att ta bort.

Årsmöte har hållits den 14 april 2013

Många medlemmar hade kommit till årsmötet i år och vi i styrelsen uppskattade det. Vi fick många nya ideér och önskemål om aktiviteter som vi kan planera.

Även nya medlemmar fick vi till föreningen och det var extra roligt!

Väl mött på alla aktiviteter som kommer  och kom gärna med synpunkter även under året!

/Raija Eloranta - Ordförande

http://etidning.vastrauppland.se/untfht/indexDesk.aspx

Klicka på länken så kan du läsa i västra Upplands Flygblad om vår förening.

Bilden är oskarp från början men om du väntar, en bra stund; så blir den skarp.  Sedan kan du blädddra i tidningen . Presentation finns på näst sista sidan.

 

Plantbytardag lördag 25  maj kl 11-14, i Morgongåva mittemot Godis affären (gamla Q8)

Medlemmarnas medverkan bestod av försäljning av plantor . Inkomsterna kunde den som sålde behålla själv eller låta pengarna gå till föreningen.

Vi hade även lotteri denna dag så en liten tiiskott fick vi i vår kassa. Även nya medlemmar lyckades vi få. Tack för er som ställde upp och sålde plantorna och även tack till er som hndlade från oss.

 

 Inspiration och inköpsresa söndag 16 juni gick  till Söderfors Trädgård enligt önskemål av medlemmarna.

Läs gärna om stället på deras hemsida: http://www.tradgarn.com/   Så här skriver dem på deras hemsida; 1980 köpte vi Söderfors Handelsträdgård, en gammal bruksträdgård från början av 1900-talet. Den friköptes från Bruket i början av 70-talet av vår företrädare. Vi var alldeles nya och "gröna". Vi odlade lökväxter, sommarplantor, julstjärnor, penséer, tulpaner, påsklliljor, rosenbegonior, snittkrysantemum, tomater, gurka m.m. m.m. Vi ville pröva på det mesta. Mycket sommarplantor, krukväxter, snittblommor och binderi blev det.

2005 specialiserade vi oss på rosor, perenner och klematis.

Vi åkte i egna bilar och körde via Gysinge. Där gjorde vi en paus så vi kunde äta medhava matsäck eller något lätt från cafén vid forsen.

I Söderfors bjöd föreningen eftermiddags fika i trädgården vid Dalälven.

Det var inget fel på köplusten, bilarna var fyllda av rosor och kematis :-D

Vi var 14 nöjda medlemmar som åkte hem för att plantera och förstås lyckades vi värva en ny medlem även på denna resa! Välkommen Marie-Louise till vår förening.

Vi hade planerat  en resa till Enköpings parker den 21 juli enl. önskemål av medlemmarna. Vi bokade tåget och räknade med att vi kunde få runt 20 - 25 medlemmmar som skulle följa med. Tyvärr visade det sig att vi endast fick 5 medlemmar från vår förening som anmälde sig och då kunde vi inte genomföra resan drn 21 pga kostnadsskäl. ( Tåget skulle då kosta 2600 kronor) Resan avbokades och deltagarna bokades om till ett tåg för allmänheten den 20/7 istället. Vi hade fått frågan från Sala Trädgårdsföreningen om  några av deras medlemmar kunde åka med samma tåg (de betalade själva) så till vår glädje fick vi sällskap av fyra medlemmar från Sala! Det var trevligt att bekanta sig med  våra "grannar".

Resan avslutades  med gemensam fika i Rådhusparken.

5